Koopgids voor Quantum Air™ | 10 vragen om te stellen

Quantum Air™_woningen-keukens-badkamers-kantines-gezond

1) Wil ik dat deze luchtreiniger a) deeltjes, b) ziekteverwekkers, c) geuren of d) verbrandingsgassen aanpakt?

De allerbelangrijkste factor bij het kiezen van een luchtreiniger is wat u ermee wilt doen. Verschillende soorten luchtreinigers kunnen verschillende verontreinigingen verwijderen.

Deeltjes aanpakken:

als u kleine deeltjes wilt aanpakken, zoals houtrook, sigarettenrook, kookrook of andere luchtverontreinigende stoffen die van buitenaf binnenkomen, wilt u een echt HEPA-filter. Deze luchtzuiveringsfilters hebben een MERV-classificatie van 17 of hoger en vangen de kleinste deeltjes op.

Als u grote deeltjes (zoals stof, huidschilfers van huisdieren, pollen of sommige huisstofmijtallergenen) wilt aanpakken, wilt u misschien een True HEPA-type filter, of misschien wilt u een vezelig filter met gemiddelde MERV-classificatie, afhankelijk van het vermogen van uw ventilatormotor ; (zie het onderstaande gedeelte over energie-efficiëntie).

Een andere optie voor fijnstof zijn elektrostatische stofvangers. Hoewel deze onnodig gecompliceerd zijn voor de behoeften van de meeste mensen, kunnen ze van groot nut zijn bij oudere HVAC-systemen die geen hoge MERV aankunnen.

Ziekteverwekkers aanpakken:

Ziekteverwekkers omvatten bacteriën, virussen en soms schimmelsporen.

Voor ziekteverwekkers raden we aan om actieve zuivering te gebruiken. Passieve luchtreinigers (zoals die welke HEPA gebruiken zonder aanvullende actieve technologie) wachten tot de lucht door hun interne mechanisme gaat. Dit betekent dat virus- of bacteriedeeltjes door je longen kunnen filteren voordat ze door het filter worden gefilterd.

Ondertussen werken actieve luchtreinigers door de lucht in de kamer zelf te behandelen. Van de vele varianten van actieve zuivering die er zijn, gaan we (je raadt het al) Quantum Air™ aanbevelen. Het is bewezen dat Quantum Air™, vele soorten virussen, bacteriën en schimmels vermindert, zowel in de lucht als op oppervlakken.

Geuren aanpakken:

als je nieuwe houtproducten, tapijten of meubels in je ruimte hebt, of als je veel kunst en handwerk doet, zou je VOS (vluchtige organische stoffen) in de lucht kunnen vrijgeven. Dit zijn geurige, op koolstof gebaseerde gassen, waarvan sommige schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

De gepatenteerde technologie van Quantum Air™ is ook effectief in het neutraliseren van bepaalde VOC’s. Een andere krachtige technologie voor het absorberen van gassen en geuren is actieve kool.

Verbrandingsgassen aanpakken:

Verbrandingsgassen (zoals kooldioxide of stikstofoxiden) kunnen het beste worden behandeld door verbeteringen aan het gebouw te maken in plaats van de lucht te reinigen. U moet uw kachel jaarlijks laten inspecteren en u moet ervoor zorgen dat uw kachel naar buiten ventileert. Hoewel stoffen (zoals Sofnolime) verbrandingsgassen kunnen absorberen, is het veel gemakkelijker om te voorkomen dat deze gassen zich in de eerste plaats ophopen.

2) Heb ik een draagbare luchtreiniger of een luchtreiniger nodig?

Wist u dat luchtreinigers ingebouwd kunnen worden in uw bestaande ventilatiesysteem? Dit worden inductiereinigers genoemd en ze zijn een optie voor veel huizen, scholen, bedrijven en ziekenhuizen. Natuurlijk wilt u het juiste type luchtreiniger voor uw ventilatiesysteem, aangezien filters met een hoog MERV-gehalte oudere systemen kunnen belasten (zie hieronder).

Als je geen bestaand HVAC-systeem hebt, zijn draagbare luchtreinigers de juiste keuze. Dit zijn vrijstaande apparaten, zoals je luidsprekersysteem of magnetron (alleen zien ze er veel cooler uit).

Het voordeel van inductiereinigers is dat ze geen ruimte innemen. Als ze goed zijn afgestemd op het HVAC-systeem, dekken ze ook het hele gebouw.

De voordelen van draagbare luchtreinigers zijn dat ze (uiteraard) draagbaar zijn; hun zichtbaarheid stelt uw gasten/patiënten/studenten/klanten ook gerust dat u er alles aan doet om een ​​gezonde binnenluchtkwaliteit te garanderen. Draagbare luchtreinigers kunnen ook een voordeligere optie zijn, afhankelijk van de specifieke indeling en behoeften van uw binnenruimte.

3) Heb ik in de eerste plaats een luchtreiniger nodig?

Een andere vraag die u moet stellen, is of u in de eerste plaats een luchtreiniger nodig heeft.

In het licht van de COVID-19-pandemie raden we aan dat elke ruimte met veel verkeer en nauwe interactie tussen mensen van verschillende huishoudens investeert in luchtzuivering. Dit omvat alle scholen, ziekenhuizen en bedrijven.

Of je een luchtreiniger voor in huis nodig hebt, is niet zo eenvoudig. Als u in een gebied woont met een slechte luchtkwaliteit (controleer uw lokale rapporten), raden we u aan te investeren in een luchtreiniger. Hetzelfde geldt als u binnenshuis een besmettingsbron heeft, zoals de eerder genoemde tabaksrook, open haard of gasfornuis.

Als u echter een niet-roker bent zonder open haard in een goed geventileerd en onderhouden huis zonder huisdieren op het platteland, heeft u misschien geen luchtreiniger nodig … tenzij die ruimte natuurlijk veel allergenen bevat. Of je hebt vaste gasten. Of je kookt vet vlees met een gasfornuis op hoog vuur.

We veronderstellen dat we dit zeggen: als je een vegetarische kluizenaar bent die op een woonboot van biologisch hout in het midden van de oceaan woont, heb je waarschijnlijk geen luchtreiniger nodig. Afgezien van dit zephyrische ideaal kunnen echter veel woningen profiteren van de toevoeging van luchtzuivering. Als u niet zeker bent van uw huidige behoeften, raden we u aan om de luchtkwaliteit te testen.

4) Hoe groot is een gebied dat ik nodig heb om te zuiveren?

Dit zal je waarschijnlijk niet schokken om te weten, maar luchtreinigers van verschillende afmetingen passen in kamers van verschillende grootte. De meeste fabrikanten zullen van tevoren aangeven hoe groot een ruimte (in kubieke voet of meter) ze verwachten dat een luchtreiniger zal beslaan.

Hiervoor moet u natuurlijk het volume van uw kamer weten. Om dat te bepalen, meet u vanaf de onderkant van de vloer tot het plafond en meet u de diepte en breedte van de kamer. Dat zou je drie cijfers moeten geven. Vermenigvuldig deze drie getallen met elkaar en je zou het volume van de kamer moeten hebben. (Dit geldt alleen voor kamers die vierkant of rechthoekig zijn. Onregelmatig gevormde kamers vereisen aanvullende berekeningen).

Houd er rekening mee dat bijna elke luchtreiniger – behalve die voor industrieel gebruik – geschikt is voor een kamer met een maximale plafondhoogte van twee meter. Als uw plafond hoger is, heeft u mogelijk een krachtigere luchtreiniger nodig om te kunnen werken zoals bedoeld.

De Association of Home Appliance Manufacturers (AHAM) heeft een beoordelings- en testsysteem voor draagbare luchtreinigers bedacht, CADR genaamd; (merk op dat CADR niet van toepassing is op inductiereinigers). CADR staat voor Clean Air Delivery Rate en test het vermogen van een luchtreiniger om rook (die kleine deeltjes vertegenwoordigt), stof (die middelgrote deeltjes vertegenwoordigt) en pollen (die grote deeltjes vertegenwoordigt) te verwijderen. CADR wordt voor elk van deze verontreinigingen afzonderlijk bepaald, dus u ziet drie cijfers op CADR-gecertificeerde machines.

CADR wordt als volgt berekend: “de mate van vermindering van verontreinigende stoffen in de testkamer wanneer de eenheid wordt ingeschakeld, minus de natuurlijke vervalsnelheid wanneer de eenheid niet werkt, vermenigvuldigd met het volume van de testkamer zoals gemeten in kubieke voet.”

Wacht, niet in slaap vallen! We zullen het uitleggen; een luchtreiniger wordt in een kamer van 1008ft3 geplaatst en op maximale ventilatorsnelheid gedraaid (indien van toepassing). De kamer wordt vervolgens gevuld met een verontreiniging en de lucht wordt getest nadat de luchtreiniger de tijd heeft gehad om de verontreiniging te verwijderen. Omdat AHAM weet hoe snel elke verontreiniging vanzelf afbreekt (23-27 uur), trekken ze dit aantal af van hoe lang de luchtreiniger er daadwerkelijk over heeft gedaan om de kamer schoon te maken. Ze vermenigvuldigen dit succes met het volume van 1008 ft3 en delen door 60 om de CADR-classificaties te behalen.

Stel dat een kamer gevuld was met rook die op natuurlijke wijze zou verdwijnen in 23,8 uur. Zeg ook dat een bepaalde luchtreiniger de kamer in twee uur heeft schoongemaakt. Dat zou een slagingspercentage van 21,8 uur opleveren. (21,8 x 1008)/60=366.4. Dus die luchtreiniger zou een CADR-classificatie voor rook hebben van 366,4.

De maximale CADR-waarde die een machine kan krijgen is 450 voor stof/pollen en 400 voor rook. Voor passieve luchtreinigers moet u op zoek naar een luchtreiniger met een CADR-classificatie van ten minste 2/3e van zijn CRM. (CRM is het aantal kubieke voet dat de luchtreiniger per minuut verplaatst.)

5) Wat is mijn budget?

Dit lijkt in eerste instantie misschien vanzelfsprekend; er is immers geen urgentie om iets op de creditcard te zetten als je zo lang zonder hebt geleefd. Als je echter zo lang zonder hebt geleefd, zorg er dan voor dat je spaart voor een luchtreiniger die het probleem dat je wilt oplossen daadwerkelijk zal oplossen. Het heeft geen zin om voor de goedkoopste optie te gaan als deze niet geschikt is voor de grootte van uw kamer of de aanwezige soorten vervuiling. Evenzo, haast u niet naar dure oplossingen wanneer een meer economische optie voldoende is.

6) Genereert het ozon?

Veel soorten luchtreinigers genereren ozon als bijproduct. Ozon is geweldig in de bovenste atmosfeer, omdat het ons beschermt tegen UV-stralen. Het kan echter irriterend en zelfs gevaarlijk zijn op grondniveau.

Merk op dat er ook soorten luchtreinigers zijn die opzettelijk ozon genereren om geuren van overstromings- of brandschade te verwijderen. Deze machines worden gebruikt in onbezette ruimtes, maar we raden aan deze alleen door een professional te gebruiken.

Ozon kan worden gegenereerd op elk moment dat de lucht wordt geactiveerd, zoals het geval is bij UV-licht, plasmazuiveraars, ionisatoren en elektrostatische stofvangers. In de afgelopen jaren hebben modificaties de meeste van deze methoden verbeterd om hun ozongeneratiecapaciteit tot acceptabele niveaus te verminderen. Sommigen stoten echter nog steeds te veel uit. De California Air Resource Board test luchtreinigers om te zien of ze minder dan 0,050 ppm uitstoten, en houdt ook een niet-uitgebreide lijst bij van opzettelijke ozongeneratoren.

Een van de belangrijkste kenmerken van Quantum Air™’s gepatenteerde technologie is dat deze is ontwikkeld om te werken zonder de vorming van ozon.

7) Hoe stil is het?

Veel luchtreinigers hebben ventilatoren en motoren om lucht door een filter te zuigen of om zuiverende deeltjes de kamer in te sturen. Afhankelijk van hun grootte en efficiëntie kunnen deze ventilatoren luid of fluisterstil zijn. Volgens het Britse bedrijf Quiet Mark wil je een luchtreiniger die de motor en de ventilator laat samensmelten tot naadloze witte ruis. Luchtreinigers met ventilatoren kunnen het geluid (in decibel) dat een product produceert op hun specificatieblad vermelden. Zo ja, dan kan dit helpen bepalen of de luchtreiniger geschikt voor u is. Je wilt tenslotte niet een luchtreiniger die is ontworpen voor een magazijn, uitnodigen om op je nachtkastje te wonen.

Als u een luidere luchtreiniger koopt, kan het plaatsen van deze in een kamer met tapijten, gordijnen en stoffen meubelen de auditieve impact verminderen. Als u een tweedehands luchtreiniger koopt (niet aanbevolen), zijn oudere modellen vaak luidruchtiger dan nieuwere modellen. Sommige luchtreinigers zijn ook volledig ventilatorloos. Deze kunnen een optie zijn voor kleinere ruimtes.

8) Wat voor onderhoud heeft het nodig?

Dit is een belangrijke vraag. Bijna elk type luchtreiniger heeft wat onderhoud en reparatie nodig. Elke luchtreiniger met een filter moet dat filter regelmatig vervangen. De levenscyclus van het filter zal sterk variëren, afhankelijk van de MERV-classificatie van het filter en de verontreinigingen in de kamer. Hetzelfde geldt voor actieve kool of chemisorberende media. Over het algemeen moet u echte HEPA-filters eens per drie maanden tot een jaar vervangen en actieve koolfilters elke drie maanden, afhankelijk van de hoeveelheid koolstof in het filter.

Ondertussen moeten naaldpunt-ionisatoren om de één tot twee jaar worden schoongemaakt; elektrostatische stofvangers moeten vier keer per jaar worden schoongemaakt.

Filters met UV-lampen (inclusief ActivePure) moeten elke 5.000 tot 9.000 uur worden vervangen, wat zich vertaalt naar ongeveer elke 7 tot 12 maanden als ze continu worden gebruikt.

9) Wat zijn de energiekosten?

Het komt niet vaak voor dat iemand ons iets vertelt dat we niet weten over luchtzuivering, maar we waren verrast toen we ontdekten dat zelfs de minst energiezuinige draagbare luchtreinigers de elektriciteitsrekening slechts met een paar cent tot een paar dollar per maand verhogen.

Wanneer u echter een filter in een HVAC-systeem inbouwt, kunnen de energiekosten stijgen met hogere MERV-filters als uw ventilatoren worden aangedreven door een EMC-motor. Als uw ventilatoren worden aangedreven door een PSC-motor, ziet u geen significante stijging van de energiekosten. Er zullen echter nog steeds drukverliezen zijn voor filters met een hoog MERV-gehalte wanneer ze met stof zijn belast.

Houd er rekening mee dat dit laatste punt alleen van toepassing is op vezelfilters. Sommige machines die worden aangedreven door ActivePure, gebruiken helemaal geen filters, dus hun energie-efficiëntie blijft tijdens het hele gebruik hetzelfde.

10) Welke extra’s heeft het?

Dit is misschien de minst belangrijke vraag voor de meesten, maar het is nog steeds een vraag om te stellen. Wil je een luchtreiniger met meerdere lagen voorfiltering en filtering? Wil je hem kunnen bedienen vanaf je smartphone? Wil je dat het een beetje lijkt op iets wat een sci-fi superschurk zou bezitten?

Een paar laatste woorden

Nu weet je welke vragen je moet stellen bij het kiezen van een luchtreiniger. Ga dan heen en verzamel uw antwoorden als bloemen in een prachtig boeket. Zoek dan een luchtreiniger die het stuifmeel van dat boeket verwijdert.

Als je nog steeds hulp nodig hebt bij het beslissen, zal Quantum Projects B.V. graag al je verdere vragen beantwoorden. Hun professionele mening zal een verademing zijn op uw zoektocht naar frisse lucht. Neem contact op met Quantum Projects B.V. om in contact te komen met uw lokale distributeur.

Deel jij onze nieuwsberichten? Dankjewel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on digg
Share on odnoklassniki
Share on vk
Share on reddit
Share on whatsapp

Meerdere nieuwsberichten

Scroll to Top
QUANTUM-AIR-LOGO-HEAD_LIGHT

Garantie & retourbeleid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

×

Neem contact op via WhatsApp

×