Een 'quantum leap' in Filtratie.

De door Quantum Air geleverde filtratie systemen, halen per circulatie 100% van alle Ultrafijnstof tot 1 nanometer (0,001 μm) uit de lucht. Revolutionair.

HEPA filters daarentegen zijn enkel effectief tegen Fijnstof (10-0.1μm). Zelfs de meest geavanceerde filters vandaag op de markt zijn slechts bwperkt effectief tot ongeveer 50 nanometer (0,05 μm).

Fijnstof zijn luchtdeeltjes van 10 - 0,1 μm.
Ultrafijnstof zijn luchtdeeltjes van 0,1 - 0,001 μm.

Ultrafijnstof omhelst ongeveer 90% van alle deeltjes in de lucht.
Pas recent is de wetenschap zich bewust van deze sluipmoordenaar.
Volgens de EU het op een na grootste gevaar voor de volksgezondheid.

In tegenstelling tot Fijnstof is Ultrafijnstof onzichtbaar en zo klein dat deze doordringen tot in de diepste longblaasjes. Vanuit daar komen deze in de bloedbaan terecht en beschadigen organen zoals de hersenen en het hart.

Er bestaat geen veilige concentratie (Ultra)fijnstof. Omdat de concentraties binnen over het algemeen hoger zijn dan buiten is goede filtratie derhalve essentieel.

Conventionele filtratie technieken zijn echter enkel effectief tegen Fijnstof en vrijwel niet in staat om ultrafijnstof af te vangen.

De door ons gebruikte gepatenteerde en bewezen technologie is daarin uniek in de wereld.

Fijnstof vs Ultrafijnstof

Werkt jullie systeem ook op bestaande ventilatie systemen?
Jazeker. Wij hebben zowel standaard systemen maar kunnen ook op maat oplossingen aanbieden.

De beste manier om schone en gezonde lucht in uw gebouw te realiseren is door ervoor te zorgen dat de lucht die uw ventilatie systeem aanzuigt eerst volledig wordt gefilterd.

Standaard grofstof filters houden echter veel vervuiling niet tegen, HEPA filters raken verstopt en de niet voldoende gefilterde lucht vervuilt vervolgens uw toevoerkanalen. Dit alles is een van de belangrijkste oorzaken van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis.

Hoevaak moet ik filters vervangen?
Onze systemen maken geen gebruik van filters en zijn derhalve ook vanuit duurzaamheid een veel beter alternatief. Afhankelijk van de gebruiksomgeving zal ons team met periodieke intervallen afwisselend tussen de 1 en 5 jaar, de installatie komen reinigen waarna deze weer onbezorgd gebruikt kan worden.

Waar staat HEPA voor?
HEPA staat voor High Efficiency Particulate Air. Deze filters zijn ontworpen om fijnstof te verwijderen en werken op basis van het principe dat zij lucht door een maas duwen. Hoe dichter de maas, hoe meer fijnstof wordt tegengehouden, hoe meer energie er benodigd is, hoe meer geluid het filter produceert en hoe vaker deze vervangen moet worden. HEPA filters komen in verschillende soorten en maten en moeten elke 6-12 maanden vervangen worden.

"Mensen die nabij drukke wegen wonen hebben 12% meer kans op dementie"

Moderne en elektrische voertuigen de grootste vervuilers

De studie van  is veelomvattend. De leefomgeving en medische dossiers van 2,2 miljoen mensen werden gedurende meer dan een decennium geëvalueerd en daaruit bleek dat hoe dichter mensen bij wegen woonden, hoe groter de kans was dat bij hen de diagnose dementie werd gesteld.

"Link tussen Ultrafijne metaalstoffen en ontwikkeling van ziekte van Alzheimer"

Nabij snelwegen en industrie is goede filtratie onmisbaar

Een abnormale accumulatie van nano-metalen in de hersenen, als gevolg van blootstelling aan ultrafijnstof nabij industrie of snelwegen, levert een aanzienlijke bijdrage aan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

"Ultrafijne Magnetiet deeltjes uit remblokken grote boosdoener luchtvervuiling"

Ook electrische autos zeer schadelijk voor de gezondheid

Wrijvingsverhitting, bijvoorbeeld door remblokken van autos en verbrandingsmotoren, produceren ultrafijne magnetiet deeltjes. Gezien electrische auto’s vaak zwaarder zijn worden de remmen, met name in verstedelijkt gebeid, vaak zwaar belast waardoor veel ultrafijnstof vrij komt.

"Ultrafijnstof veroorzaakt onbalans in hersenen van kinderen"

Kinderen extra gevoelig voor ultrafijnstof vervuiling

Kinderen die chronisch worden blootgesteld aan hoge concentraties luchtverontreinigende stoffen vertonen al vroeg een onbalans in de hersenen in genen die betrokken zijn bij oxidatieve stress, ontsteking, aangeboren en adaptieve immuunreacties, samen met accumulatie van verkeerde eiwitten die worden waargenomen in de vroege stadia van de ziekten van Alzheimer en Parkinson.

Onze klanten kunnen met
een gerust hart ademhalen.

Voor elke locatie een oplossing!

 
Scroll to Top
×

Neem contact op via WhatsApp

×